Millennium Jazz Orchestra + Marco Kegel op 4 februari!

Op 4 februari 2024 speelt het Millennium Jazz Orchestra met de geweldige Marco Kegel als solist: theater MIMIK in Deventer om 15:00 uur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marco Kegel (26-06-1970, saxofoon, klarinet en fluit) studeerde op z’n 22e af van het Conservatorium Den Haag. Ferdinand Povel en Frans Elsen bleken zijn meest invloedrijke docenten te zijn. Met laatstgenoemde speelde hij regelmatig in Den Haag. Tijdens zijn studie speelt hij als solist met o.a. Trio Rein de Graaff en als leadsaxofonist bij de Dutch Jazz Orchestra. Dit was wat hij wilde en wat is uitgekomen:  solist in de bebop traditie en leadaltist bij top big bands.

Inmiddels is hij leadsaxofonist en solist bij “The Jazz Orchestra of the Concertgebouw” en speelt daar met de Nederlandse top van de jazzmuziek. Martijn van Iterson, Simon Rigter, Ilja Reijngoud en Bert Boeren om er een paar te noemen. Ook heeft hij daar de mogelijkheid om met de Amerikaanse top te mogen spelen: Jim McNeely, Shai Maestro, Jazzmeia Horn.

Het afgelopen jaar speelde hij met Eric Ineke’s “Frans Elsen Factor” met oa Juraj Stanik. Marco is ook vaak te gast bij “huistrio’s” op de bekende jazzpodia. 

“Lyrisch, gepassioneerd en swingend zijn goede beschrijvingen van wat het betekent om Marco te horen spelen” 

“Een gevarieerde jazzmuzikant; inspirerend, bezielend en zonder fratsen.” (Bert Jansma, jazzjournalist Den Haag)