Educatie

Educatietrajecten

Er worden speciale educatietrajecten gekoppeld aan concerten van het MJO. Daarvoor is een educatief programma-ontwerp in de vorm van een middag-en-avond-programma voor leerlingen in het voortgezet onderwijs ontworpen.

Reacties op een middagworkshop en het educatietraject welke op donderdag 6 oktober 2022 werd beleefd door leerlingen van de kunstklas Muziek, van het Stedelijk Lyceum Enschede, afdeling Kottenpark.

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de organisatie en de uitvoering op 6 oktober. De leerlingen hebben genoten en waren erg onder de indruk van de muzikanten!

Ook de workshop was een mooie aanvulling op de avond. Uit de workshop zijn verschillende composities gekomen. Het was mooi om te zien dat een bepaalde groep harmonie als uitganspunt nam voor de compositie en een andere groep gebruikte de methode van Joan namelijk melodie als uitgangspunt. Ook hadden leerlingen niet verwacht dat deze manier van componeren minder complex bleek in de uitvoering dan de verwachting die ontstond tijdens het bekijken van het interview.

Zij hebben geïnspireerd door de workshop in reactie hierop  voor een volgend project gelijk nieuwe voorstellen gedaan.

Wij zijn erg blij dat we op deze manier een mooi programma hebben kunnen bieden voor de leerlingen.

Na afloop van de workshop hebben wij kort besproken wat de mogelijkheden zijn voor volgend jaar. We willen deze samenwerking namelijk graag voortzetten. Kunnen wij in juni alvast afspreken?

(Docenten Kunstklas Muziek, Enschede)

Millennium Jazz Orchestra Academy